Hei fuksi!

Fuksina iso rekrytointitapahtuma ja mahdollisesti ensimmäisen oman alan kesätyöpaikan metsästäminen voi tuntua jännittävältä. Tässä vinkkejä juuri sinulle!

  • Tutustu osallistuviin yrityksiin etukäteen yritystietokannan avulla. Kannattaa myös kysellä oman alan vanhemmilta tieteenharjoittajilta heidän kesätyökokemuksistaan ja suosituksistaan työnantajiksi
  • Hyödynnä CV:tä laatiessa esim. oman ammattijärjestösi tarjoamia oppaita (esim. TEKin Työkirja). Valmiita mallipohjia löytyy valtavasti! Vanhemmat tieteenharjoittajat varmasti mielellään opastavat CV:n laatimisessa. Jos työkokemusta ei ole ehtinyt kertyä vielä paljoa, kerro osaamisestasi harrastustesi kautta.
  • Printtaa muutama CV matkaan, jotta voit antaa niitä kiinnostavien työnantajien edustajille.
  • Mene rohkeasti juttelemaan yritysten esittelijöille, et menetä siinä mitään! Parhaimmillaan juttelu voi johtaa kontaktiin työpaikalla tai työhaastatteluun.
  • Pestiin osallistuu monien eri alojen yrityksiä, joten kannattaa ottaa selvää kaikista oman alasi yrityksistä. Vaikka jollain yrityksellä ei olisi juuri nyt tarjota sinulle sopivaa kesätyöpaikkaa, voi heillä olla sinulle mielenkiintoisia uramahdollisuuksia (opinnäytetyö, harjoittelu, kesätyö, valmistumisen jälkeinen työpaikka) tulevaisuudessa, kun olet pidemmällä opinnoissasi.